Woensdag 5 september, aanvang 15:00 uur

Voor de literatuurmiddag op woensdag 5 september, die we samen met de Bibliotheek Hoeksche Waard organiseren, hebben we dit jaar Simone van der Vlugt uitgenodigd.

Simone van der Vlugt stond vooral bekend om haar historische (jeugd-)romans, maar de laatste jaren heeft zij zich vooral gericht op het schrijven van literaire thrillers.

Simone begon haar schrijverscarrière met historisch jeugdboeken, zoals De guillotine en De amulet. Deze boeken werden steeds meer ook door volwassenen gelezen. In 2009 verscheen dan ook haar eerste historische roman voor volwassenen: Jacoba, dochter van Holland. Al eerder, in 2004, verscheen haar eerste literaire thriller De Reünie, die ook verfilmd is. Van haar thrillers zijn inmiddels meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar laatste boek, de historische roman Het Schaduwspel, gaat over de vrouw van Jan Pieterszoon Coen in de woelige tijd van de VOC.

Daarnaast maakt Simone samen met haar man Wim van der Vlugt reissfeerboeken. Zo maakten zij samen over een reis door Portugal het boek Fado e Festa en van hun ontdekkingstocht door Vlaanderen verscheen Friet en Folklore. Reizen door feestelijk Vlaanderen. Simone schreef de teksten en Wim maakte de prachtige foto’s.

 

Ticket € 17,50
Ticket leden Bibliotheek Hoeksche Waard € 12,50
Passe Partout 3 activiteiten € 44,-