Hoeksche Waardse Avond van de Poëzie

Poëzie, muziek en witte wijn

Vrijdagavond 1 juli 2022, aanvang: 19.30, toegangsprijs 17,50 euro.

Meesterverteller Rodaan al Galidi woont al sinds 1998 in Nederland en brak door als dichter en later als auteur met zijn bestseller Hoe ik talent kreeg voor het leven. Het hartverscheurende verhaal van een asielzoeker in Nederland. Inmiddels heeft hij meerdere succesvolle titels op zijn naam staan. Zijn nieuwste boek heet De onbekende belevenissen van prins Willem-Alexander. Het zijn verhalen met een traan en een lach. Waarbij de nadruk ligt op het laatste. Al Galidi heeft een bijzondere kijk op Nederland en de Nederlanders. Dat geeft verrassende en soms hilarische inzichten. Gecombineerd met zijn geheel eigen creatieve en dichterlijke taalgebruik staat een middag met Rodaan al Galidi garant voor verheldering en inspiratie. Laat je heerlijk meevoeren in de wereld van deze welbespraakte topschrijver en dichter.

Rick Jan Hitzerd, is alweer meer dan een jaar Dichter van de Hoeksche Waard. Met zijn gedichten over ons mooie eiland weet hij menigeen te raken. Hij zal zijn gedichten omlijsten met muziek.

Els Moors was van 2018-2020 de Belgische Dichter des Vaderlands. Eindelijk komt zij haar vaak licht absurdistische gedichten voordragen.Haar met lof overladen poëziedebuut Er hangt een hoge lucht boven ons werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut.

Nyk de Vries, van 2019 tot 2021 ‘Dichter fan Fryslan’, is al eerder met veel succes op het festival geweest maar hij komt nu met een geheel nieuw programma waarin deze performer gedichten combineert met beeld en geluid.

De optredens werden  afgewisseld met muziek van Joost Wander.