Zaterdag 2 juli was de Kunst- en cultuurmarkt 2022. De bezoekers op ‘t Gors konden kennismaken met het cultuuraanbod en heel veel kunstenaars uit de Hoeksche Waard. Musici, verenigingen, clubs en kunstenaars lieten zien en horen wat ze te bieden hebben aan voorstellingen, workshops en cursussen. De kunstenaars van Present-je-kunst (de grappige kleine doosjes met een kunstvoorwerp) boden kunstwerken op ware grootte aan en natuurlijk waren ook de kleine verrassingsdoosjes te koop.

Er waren optredens van David van Vessem, dansschool Balance’th, Junior Musical Academy, Suzanne Scholten winnares van  Hoeksch Lyceum’s Got Talent en Milestone. Verder waren er kraampjes van Museum Hoeksche Waard, beeldend kunstenaars Eelse Bies (Galerie De Opkamer) en Theo Verhoef, Halte Zomervilla, Muziekschool Hoeksche Waard, Silly Brush (bodypaint) en Dutch Junior Musical Academy en kraampjes met beeldend kunstenaars van Present-je-kunst . Pabloos Pottery gaf een workshop pottenbakken. Verder was er op ’t Gors kunst te zien van diverse regionale kunstenaars en kunst gemaakt door scholieren van alle middelbare scholen van ons eiland. Natuurlijk kon er ook gegeten en gedronken worden en waren er lekkere ijsjes te koop bij IJSmo.

David van Vessem is 41 jaar jong en komt uit Rotterdam. Hij zegt zelf een startend muzikant te zijn met Liefde voor: piano, zang en hiphop en Spoken Word. We verwachten tijdens het festival een mix van dit alles te horen.

De Dutch Junior Musical Academy is de plek waar kinderen en jongeren kennis kunnen maken met het musicalvak, maar zich zeker ook kunnen voorbereiden op een vervolgopleiding. Er zijn lessen in zang, dans en acteren voor kinderen vanaf 6 jaar. De Academy is gevestigd aan de Ooststraat 32a in Oud-Beijerland.

De band Milestone zal het festival afsluiten met fijne muziek. De band is eind 2020 ontstaan toen Aart de Baat het idee kreeg om een nieuwe band te formeren om mijlpalen (en -paaltjes) uit de rockgeschiedenis mee te spelen. Alle muzikanten zijn door de wol geverfd en kunnen bogen op veel ervaring bij andere bands. Het plezier in het spelen van pop- en rockcovers, countryrock en Americana staat voorop. Van ieder liedje wordt wel iets eigens gemaakt door er een eigen draai aan toe te voegen.

 

Wil je volgend jaar meedoen of wil je meer informatie over de kunst- en cultuurmarkt neem dan contact op met uitmarkt@bramrozafestival.nl