Rosita Steenbeek

In samenwerking met de bibliotheken Hoeksche Waard geeft Rosita Steenbeek een lezing op dinsdagmiddag 2 september om 15.00 uur. Kosten € 15,00, bibliotheekleden € 10,00.

Kaarten reserveren via Bibliotheek Hoeksche Waard, info@debhw.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Niet-leden kunnen ook kaarten verkrijgen bij de kassa voor aanvang van de voorstelling.

Rosita Steenbeek (1957) debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw. In de jaren daarna verschenen diverse romans als Schimmenrijk, Siciliaans testament en Ander licht. Ook schreef zij een aantal zeer succesvolle boeken over Rome, de stad waar zij sinds 1985 woont.

Op 1 mei 2015 verschijnt haar nieuwe boek Rose.
In Rose vertelt Rosita Steenbeek het levensverhaal van haar grootmoeder, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 verliefd wordt op een Nederlandse dominee. Rose en haar man Gerhard vestigen zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam – de ideale plek om haar kinderen de harmonieuze jeugd te geven die voor haarzelf zo wreed werd verstoord.
In de jaren dertig waaiert Roses joodse familie uit over de wereld, op de vlucht voor Hitlers antisemitische bewind, maar sommigen weigeren Duitsland te verlaten. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei, haar verjaardag, ziet Rose de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie aan verschillende kanten van het front terecht.
Rose is een verhaal over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.

Comments are closed.