Een zonovergoten zaterdag! De BRAM-dag had niet beter kunnen beginnen. De aftrap werd verzorgd door popkoor Pop-up, wat bij iedereen al een glimlach op het gezicht toverde. Op het festivalterrein was een boom omwikkeld met een prachtig doek en wat bleek … dichter Wim Bauer was in het kunstobject opgenomen. Een plek aan het water waar de Vlasunie een vertelling bracht. Over het hele Gors verspreid waren nog meer bijzondere kunstobjecten te bewonderen. Het nodigde een ieder uit om over het terrein te wandelen.

En zo kon het zijn dat je zomaar Poppie Power tegen kwam, die een vrolijk muziekje speelde op haar viool. Bij het openluchttheater was een sfeervol hoekje ingericht waar je kon genieten van een gepofte Hoeksche Rooie bij Janna’ s Food of meer over jezelf te weten kon komen bij Tarot-kaartenlegger Maria Elshout. Onder het genot van een biologisch wijntje aan de wijnbar kon je je over laten zetten op een vlot van Scouting Oud-Beijerland naar een ander gedeelte van ’t Gors. De dames van Van Koek tot Quiche verwelkomden je daar met allerlei lekkers, waar je op de picknickplek in de schaduw heerlijk van kon genieten.

Voor degenen die ook zelf aan de slag wilden, was er van alles te doen. Zo verzorgde Bert Knape een workshop djembé, kon je buikdansen bij Pauline Bruins of een workshop yoga volgen bij E-Qi-Libre. Aan de kinderen was ook gedacht. Ze konden zelf pannenkoeken bakken of hun eigen kunstwerk schilderen. Voor wie het liever wat rustiger aan deed, waren er dansdemonstraties van Balance’th te bewonderen of kon men genieten van de gedichten van Stephan van der Sluijs of luisteren naar een prachtig verhaal verteld door Hanneke le Clerq met begeleiding van accordeoniste Joyce Lodders.

In de grote tent kon je heerlijk genieten van een drankje en was ook het speciaal voor de BRAM-dag bedachte Bram Bammetje te koop. Koos Westra had het thema ‘bed, brood en boeken’ uitgewerkt ism Henriette Faas van uitgeverij de Brouwerij. Hij verkocht zijn eigen ontwikkelde brood dat met hulp van Bakkerij van der Linden gebakken is er verkrijgbaar tijdens de festivalweek. Verkoeling nodig, geen probleem op de BRAM-dag. Aan de ijskar waren ijsjes te verkrijgen die je bijvoorbeeld in één van de hangmatten op kon smullen. Voor de hongerigen onder ons was er een heerlijke maaltijd te verkrijgen in het foodbusje van Smaling Food&Drinks of een broodje pulled pork bij Verhoeff&Mes Op Tafel.

En er was meer! Veel meer! Zoals muziek, voor ieder wat wils. De drie dames van Papapero brachten Zuid-Amerikaanse harpmuziek, Michon en Stephan speelden warme, kleine liedjes en heel bijzonder was het optreden van leerlingen van het Hoeksch Lyceum. Sascha, Wessel, Danielle, Melanie, Lisa en Amber wisten op geweldige wijze het publiek te verrassen. De knallende afsluiter van deze fantastische eerste BRAM-dag werd verzorgd door de band Coollive, die de voetjes aardig van het gras wist te krijgen.

Dankzij de optredens, workshops, kunstobjecten, foodkraampjes en kinderactiviteiten en zeker ook het prachtige weer was het een topdag! Alle medewerkers van de BRAM-dag, heel erg bedankt! En nu op naar de rest van het festival!

Comments are closed.