Ton Erwich en leerlingen van het Wellantcollege Klaaswaal o.l.v. Hennie Hut hebben samen een spreukenpad ingericht op het Gors in Nieuw-Beijerland voor het Bram Roza Festival 2016. Het “spreukenpad” is een wandeling langs betegelde bordjes en schilderijen met spreekwoorden, wijsheden en gezegdes.

Als voorbereiding op deze workshop hebben de leerlingen een theaterstuk “Vlees” van Robert Brouwer uit Groningen gezien. Robert bracht een verhaal met veel humor, heel veel mimiek en vaart, over stoer doen, concurrentie en opscheppen. Deze voorstelling zat vol (verbasterde) spreekwoorden en gezegden.

De leerlingen zijn een week lang aan de slag geweest met spreekwoorden en gezegdes. Zo hebben ze ook een rap op muziek gemaakt.

Daarna gingen de leerlingen enthousiast aan de slag met Delftsblauw hun eigen tegel te beschilderen. Ze kregen daarbij les van keramist Ton Erwich van Galerie DeBuut uit Nieuw-Beijerland, in het opbrengen en verwerken van het Delftsblauw. De tegeltjes werden voorzien van een hoekmotief, kader en tekst.

Daarna werden de tegeltjes geglazuurd en afgebakken in galerie DeBuuT. Om het festival meer kleur te geven zijn er ook schilderijen gemaakt met spreekwoorden en gezegdes. Het “spreukenpad” begint bij het Hoge Huijs op het gors langs de Spuidijk en is gratis toegankelijk.

Comments are closed.