Wij hebben dit jaar Tjitske Jansen als gast curator gevraagd. Haar voorstel is om, samen met Bart Chabot, de avond te vullen. Volgens Tjitske zijn er zoveel mensen die hem kennen maar veel minder mensen weten wat een prachtige gedichten hij heeft geschreven.
Het wordt een heel andere avond dan we gewend zijn. Naast het voorlezen van hun gedichten zal er ook ruimte zijn om te vertellen over hun inspiratiebronnen, muziek te laten horen, filmfragmenten te laten zien, elkaar te interviewen, vragen van het publiek te beantwoorden etc. etc.Het publiek krijgt op zo’n manier een beeld van twee dichters/schrijvers, van hun werk en van hun leven en denken.

Het vergt een heel andere voorbereiding dan voor een gebruikelijke dichtersavond. Tjitske vindt het spannend. Het feit dat ze niet op haar routine kan drijven en de vrijheid die ze krijgt om voor deze avond te mogen doen wat zij belangrijk vindt ‘geeft haar vleugels’, zo schrijft ze.

En als iemand als Tjitske Jansen vleugels krijgt, kan het publiek er van op aan dat ze op een spectaculaire manier zal landen. Samen met Bart Chabot.

Comments are closed.